Valtuustoaloite

 

Terveyskeskuksen päivystyksen yhdistäminen Hyvinkään sairaalan päivystykseen tämän vuoden alusta ei ole toiminut niin kuin pitäisi. Yleislääkärien aikuispotilaiden käynnit odotusaikoineen ovat kestäneet keskimäärin 4 tuntia 20 minuuttia. Alle 16-vuotiaiden lasten käynnit ovat kestäneet keskimäärin 2 tuntia 20 minuuttia.

 

Tilannetta vaikeuttaa jatkohoitopaikkojen puute. Terveyskeskussairaala on ruuhkautunut, koska vanhainkoti-, palvelukoti- ja muita hoitopaikkoja ei ole tarpeeksi. Kuvaavaa tilanteelle on, että Hyvinkää aikoo sijoittaa terveyskeskussairaalan potilaita Keravan sosiaali- ja terveysviraston osastolle (perusturvalautakunta 12.12.2006). Kestävä ratkaisu on vain vanhainkoti- ja palvelukotipaikkojen lisääminen Hyvinkäällä, mutta se ei voi tapahtua kovin nopeasti.

 

Meidän mielestämme terveyskeskuksen päivystyksen tulee toimia niin tehokkaasti, että aikuisten odotusaika jää aina alle kahden tunnin ja lasten odotusaika aina alle yhden tunnin.

 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Hyvinkään kaupunki erikseen ja yhdessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa palkkaa niin pian kuin mahdollista terveyskeskuksen päivystykseen lisää lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa niin, että mainitut tavoitteet toteutuvat.

 

Hyvinkäällä 22.1.2007