Aamuposti 28.12.2021

Pari kohtaa toimitus oli muuttanutVielä Hyvinkään liikuntahallistaNimimerkki Troolari kysyi minulta, paljonko halli maksaisi kaupungin rakentamana.

Kaupunki oli pyytänyt konsultilta suunnitelman kahdeksan miljoonaa euroa maksavasta hallista. Tällainen halli sisältäisi salin, joka täyttää muun muassa salibandyn ja futsalin vaatimukset ja on jaettavissa kahteen lohkoon. Myös juoksusuora katsomon ollessa koottuna ja kuntosali sisältyivät suunnitelmaan.

Halli täyttäisi hyvin lukion ja monien liikuntaseurojen tarpeet. Sitä voitaisiin käyttää myös muihin tarkoituksiin.

Vertailulaskelman mukaan oma halli oli kaupungille noin 150 000 euroa vuodessa halvempi kuin Renton halli. Oikeasti ero on paljon suurempi. Renton hallin tavoite 30 isosta tapahtumasta vuosittain (messut, konsertit, maaottelut) on utopiaa ja kaupungin vuokratuotot yliarvioitu. Kaupunki joutuisi myös lisäämään tukea liikuntaseuroille halliyhtiön paljon kalliimpien vuokrien maksamiseksi.

Rentto voi rakentaa hallinsa, mutta ilman kaupungin tukea. Tämä oli myös neljä vuotta sitten tehdyn esisopimuksen lähtökohta. Rentto ei kuitenkaan onnistunut rahoituksen löytämisessä, joten se alkoi huutaa yhteiskuntaa apuun ja valtuuston enemmistö päättikin kaupungin ryhtyvän maksumieheksi korkean vuokran muodossa.

Kaupunginhallitus on tehnyt virheen, kun se on jatkuvasti myöntänyt Rentolle lisäaikaa ja lukio on vailla omia liikuntatiloja. Jos Renton hallihanke kaatuu, kaupungin oma halli pitää rakentaa pikaisesti.Olli Savela
kaupunginvaltuutettu (vas.)
Hyvinkää