Hyvinkään valtuusto päätti eilen keskustan kehittämissuunnitelmasta. Nimi on suureellinen, oikeasti tehtiin periaatepäätös Urheilukadun autosillan rakentamisesta radan yli.


Esitin vaihtoehtoa A eli sillan jättämistä rakentamatta, mutta esitykseni hävisi 9 – 33. Sen puolesta äänesti vasemmistoliiton 4 hengen valtuustoryhmä sekä 3 vihreää ja 2 perussuomalaista. Loput perussuomalaiset äänestivät tyhjää ja kaikki muut sillan puolesta. Asiasta tehtiin myös palautusesitys, mutta se hävisi 16 – 35.


Siltaa perusteltiin asukasluvun kasvulla, mikä vaikuttaa vahvasti liioitellulta, tänä vuonna väkiluku on pienentynyt yli sadalla. Liikenne Hyvinkäällä on sujunut hyvin, ruuhkia ei ole, vain jonoja. Eikä uusi silta juurikaan lyhentäisi ajomatkoja. Sillalle ei ole mitään todellista tarvetta.


Ilmeisesti pyrkimyksenä on pysäköintitalon rakentaminen Aseman koulun tontille sekä muutakin rakentamista ja koulun purkaminen. Samalla aseman seudun hieno miljöö kärsisi huomattavasti.


Kevyen liikenteen asema heikkenisi sikäli, että Sillankorvankadun jatkaminen Urheilukadulle toisi autoliikenteen sinne, missä nyt on vain kevyttä liikennettä.


Sillan hinnaksi arvioitiin 7,5 – 10 miljoonaa euroa. Arvio on alakanttiin: Vanhankirkonsilta, joka on pelkkä kevyen liikenteen silta, tuli maksamaan 6 miljoonaa euroa. Sillan lisäksi maksavat katu- ja risteysjärjestelyt. Rahat pitäisi käyttää tarpeellisempiin kohteisiin.


Varsinaisesta rakentamisesta päätetään vielä erikseen, mutta veikkaanpa, että hanke toteutetaan lähivuosina, vielä tällä vuosikymmenellä.