Aamuposti 11.12.2006

Lukijan kynästä

 

Opetuksen rahat eivät riitä

 

Hyvinkään kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion yhteydessä kolme pontta koskien opetustoimea.

 

Risto Pirisen (kok) ponnella tähdättiin musiikkiopiston avustuksen säilyttämiseen ja sen vähentämistä koskevien tekstien poistamiseen talousarviosta.

 

Annika Kokon (kd) ponsi koski puolipäiväisen koulupsykologin vakanssin muuttamista kokopäiväiseksi. Leena Vilkan (kesk.) ponsi edellytti luontokoulu Pikkutikan toiminnan jatkamista.

 

Kaikki sinänsä hyviä asioita, joiden soisi toteutuvan.

 

Kummalliseksi asian tekee se, ettei kukaan ponsien esittäjistä esittänyt lainkaan rahaa tarkoittamansa asian toteuttamiseen. He eivät myöskään kannattaneet esityksiämme opetustoimen rahojen lisäämisestä vaan päinvastoin äänestivät niitä vastaan tai parhaassa tapauksessa tyhjää.

 

Perusopetuksen lisäraha kaatui äänin 15-27 ja nuoriso- ja aikuisasteen lisäraha äänin 8-42.

 

Opetustoimen ensi vuoden talousarvio on tiukka. Myönnetyillä rahoilla ei pystytä ponsia toteuttamaan muuten kuin tinkimällä muusta opetuksesta, esimerkiksi tukiopetus voi olla vaarassa.

 

Opetuslautakunta on asetettu kestämättömän tilanteen eteen, kun sen tulee päättää rahojen käytöstä. En näe tilanteeseen muuta ratkaisua kuin lisämäärärahan hakemisen.

 

Olli Savela

kaupunginvaltuutettu

Hyvinkää

 

 

Aamuposti 15.12.2006

Lukijan kynästä

 

Vielä Vilkalle opetuksen rahoista

 

Leena Vilkka on oikeassa (AP 13.12.). Hän teki nuoriso- ja aikuisasteen kohdalla lisärahaesityksen luontokoulu Pikkutikan toiminnan jatkamiseksi. Emme kannattaneet esitystä, koska meillä oli samaan kohtaan isompi lisärahaesitys ja koska esitimme luontokoulu Pikkutikan rahoja peruskoulun kohdalla.

 

Jälkimmäinen esitys hävisi äänin 14-27, 9 tyhjää, 1 poissa. Äänestit muistiinpanojeni mukaan tyhjää, sitä ihmettelin. Se oli ainoa kokouksessa käyty äänestys luontokoulun rahoista.

 

Nyt rahapula on johtamassa peruskoulun opetusryhmien yhdistämiseen ja suurentamiseen.

 

Olli Savela

kaupunginvaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas