Aamuposti 26.4.2019

LukijaltaHyvinkäälle parakkiluokkia?Hyvinkään opetuslautakunta esittää, että Härkävehmaan koulu lopetetaan kesällä 2021 ja yläkoulun oppilaat siirretään pääosin Pohjoispuiston kouluun. Alakoululaiset siirretään muihin kouluihin.

Osalle yläkoululaisista löytyy tilaa Pohjoispuiston nykyisestä koulurakennuksesta, mutta osa joutuu pihalle pystytettäviin tilapäisiin parakkiluokkiin, joita on tarkoitus käyttää ehkä 4 – 5 vuotta.

On outoa, jos Hyvinkäällä pitää turvautua parakkiluokkiin, kun meille on jäämässä tyhjiä koulutiloja runsain mitoin uuden lukion valmistuessa. Härkävehmaan lisäksi Sveitsin lukion ja Hyvinkään yhteiskoulun tilat jäävät tyhjiksi.

Niiden koulukäytölle ei ole suunniteltu mitään jatkoa vaan todennäköisesti koulut halutaan purkaa ja tilalle rakentaa kalliita kerrostaloasuntoja.

Jos suunnitelma toteutuu, ei Hangonradan ja pääradan länsipuolelle jää yhtään yläkoululuokkaa. Alakoululuokkiakin jää vain Paavolaan ja Talvisiltaan.

Mikään ei estäisi koulutyön jatkamista vaikkapa Sveitsin lukion tiloissa eikä se vaadi edes isoja remontteja.

Härkävehmaan ja Sveitsin koulu ovat arkkitehti Jorma Järven suunnittelemia ja ne sopivat hyvin Sveitsin puiston maisemaan. Valtuusto määritteli yksimielisesti ne vuonna 2013 säilytettäviksi rakennuksiksi kuten myös Hyvinkään yhteiskoulun.

Ennusteiden mukaan yläkoululaisten määrä tulee kasvamaan lähivuosina ennen kuin se luultavasti lähtee lievään laskuun. Tilaa siis tarvitaan ja sitä on tarjolla, mutta oppilaiden keskittämisen nimissä halutaan turvautua jopa parakkiluokkiin.

Kaupunginhallituksen kannattaisi vielä harkita vaihtoehtoja.Olli Savela
kaupunginvaltuutettu (vas.)
Hyvinkää