Valtuustokysely

 

Kaupunki suunnittelee nykyisten neuvoloiden lakkauttamista ja neuvolatoiminnan keskittämistä pääterveysaseman tulevaan laajennukseen vuonna 2011 (perusturvalautakunnan kokouksen 26.2.2009 esityslista §35).

 

Nykyään Hyvinkäällä toimii kolme neuvolaa eri puolilla kaupunkia: Hakalassa, Kenttäkadulla ja Urakankadulla. 1990-luvulla neuvoloita oli vieläkin useampia.

 

Myös hammashoitoloita vähennettiin, kun uusi keskushammashoitola avattiin Renton tiloihin viime syksynä. Samalla lopetettiin Martin, Hakalan ja Tuomentien hammashoitolat.

 

Asukkaiden kannalta olisi tärkeää, että kaupunki pystyisi tarjoamaan peruspalvelut kohtuullisella etäisyydellä kotoa. Erityisen tärkeää tämä on lapsiperheille, joiden liikkuminen paikasta toiseen ei ole aina yksinkertaista. Liikenteenkään kannalta ei ole kovin mielekästä, että Hyvinkään kaltaisessa laajassa ja väljässä kaupungissa lapsiperheiden kannalta tärkeät palvelut keskitetään ydinkeskustaan.

 

Mitä kaupunki aikoo tehdä nykyisten neuvoloiden toiminnan jatkamiseksi ?

 

Hyvinkäällä 22.2.2009

Olli Savela

kaupunginvaltuutettu

 

 

Jälkikommentti:

 

Perusturvajohtaja Aino Eerola vastasi kyselyyn 9.3.2009. Hän totesi, että lautakunta oli päättänyt säilyttää Hakalan neuvolan eikä Kenttäkadun neuvolakaan mahdu uusiin tiloihin vaan jatkaa nykyisessä paikassa. Näin ollen vain Urakankadun neuvola siirtyy pääterveysaseman laajennukseen (700 metriä). Asia sai siten myönteisen lopputuloksen.