Valtuustokysely lääkäripalveluista

 

 

Lukuisien hyvinkääläisten lääkärivastaanotto on siirtynyt Paavolan terveysasemalle. Jopa kaupungin toiselta puolelta joudutaan asioimaan usean kilometrin päässä Paavolassa. Miten kaupunki aikoo turvata hyvinkääläisille lääkäripalvelut kohtuullisen etäisyyden päässä ?

 

Hyvinkään kaupunki on toukokuusta alkaen ostanut terveyskeskuspäivystyksen puhelinneuvonnan MediNeuvo Oy:ltä. Sopimuksen mukaan kaupunki maksaa yritykselle 120 euroa jokaisesta vähentyneestä päivystyskäynnistä 100 käyntiin asti kuukaudessa ja sen yli vähentyneistä käynneistä 105 euroa. Yhtiö laskuttaa sitä enemmän, mitä enemmän hyvinkääläisten päivystyskäynnit vähenevät. Miten kaupunki aikoo turvata sen, että hyvinkääläiset edelleen pääsevät Sairaalanmäen päivystykseen tarvittaessa ?

 

Hyvinkäällä 16.5.2010

Olli Savela

 

 

Kyselyyn vastasi 31.5.2010 terveydenhuollon johtaja Harri Eloranta. Hän piti palvelujen kohtuullista etäisyyttä suhteellisena asiana. Pääterveysasemalla ei ole vapaita huoneita, joissa olisi vesipiste. Kaivataan laajennusta tai muuta uutta tilaa. Medineuvon sopimusta hän puolusteli, ettei se tule kaupungille ainakaan kalliimmaksi.