Valtuustoaloite

 

Vuoden 2012 talousarviossa lisätään vanhusten ympärivuorokautisia hoitopaikkoja 29 paikalla Kauniston vanhainkodin peruskorjauksen ja laajentamisen myötä. Tämä tulee tosi tarpeeseen, koska lokakuun tilanteen mukaan 85 vanhusta jonottaa pääsyä vaativaan ympärivuorokautiseen hoitoon. Heistä 40 asuu nyt kotona.

 

Alun perin tarkoitus oli, että kaikki 29 uutta paikkaa olisivat tehostetun asumispalvelun paikkoja. Valtuusto ei kuitenkaan myöntänyt riittävästi määrärahoja koti- ja laitospalveluihin, jotta tämä voisi toteutua. Nyt uusista paikoista vain 11 olisi tehostetun hoidon paikkoja ja 18 kevyemmän, tuetun hoidon paikkoja. Tarvetta on kuitenkin nimenomaan vaativan hoidon paikoille.

 

Tilanne on mahdollista korjata palkkaamalla Kaunistoon 7 hoitajaa lisää ja taata sillä 18 uutta tehostetun hoidon paikkaa vanhuksille. Kolmen kuukauden osalta menot kasvaisivat noin 65 000 euroa.

 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kauniston vanhainkotiin lisätään 7 hoitajan vakanssia lokakuusta 2012 alkaen ja sitä varten varataan tarvittava lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon koti- ja laitospalveluihin.

 

 

Hyvinkäällä 12.12.2011

Olli Savela ja 4 muuta valtuutettua (Vasemmistoliiton ryhmä)

 

Jälkikommentti: Aloite johti tulokseen. Kauniston vanhainkotiin päätettiin 28.5.2012 lisätä 8 hoitajaa.