ValtuustoaloiteSahanmäen palvelukeskuksen asukkaat siirrettiin tammikuussa 2018 Attendon tiloihin Kultakehrään Metsäkaltevan alueelle. Kaupunginhallitus oli päättänyt siirrosta siitä huolimatta, että ei ollut olemassa minkäänlaista päätöstä, myydäänkö palvelukeskus vai remontoidaanko se joskus tulevaisuudessa. Nyt tilat ovat tyhjillään. Mitään akuuttia tarvetta muuttoon ei ollut palvelukeskuksen tilojen puolesta eikä muutenkaan.

Tehostetun palveluasumisen paikkaa odotti Hyvinkäällä vuodenvaihteessa 45 vanhusta. Sahanmäen palvelukeskuksen tarveselvityksen (sosiaali- ja terveyslautakunta 24.8.2017) mukaan Hyvinkäällä tarvitaan vuoteen 2025 asti joka vuosi noin 30 uutta hoitopaikkaa. On selvää, että Sahanmäen palvelukeskusta ei kannata pitää tyhjillään vaan tilat tarvitaan kipeästi siihen käyttöön, mihin ne on alun perin rakennettu eli vanhusten laitos- ja palveluasumiseen.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunki avaa Sahanmäen palvelukeskuksen uudelleen niin pian kuin mahdollista.Hyvinkäällä 5.2.2018Olli Savela ja 6 muuta allekirjoittajaa