Aamuposti 30.1.2013
Lukijan kynästä

Taas yhtiöitetään

Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti tammikuun kokouksessaan yhtiöittää kaupungin keskuskeittiön äänestyksen jälkeen. Yhdessä HUS:n kanssa perustetaan Ravitsemispalvelut Oy. Yhtiön toimitusjohtaja tulee HUS:sta.

Yhtiö rakentaa kaupungille ja sairaalalle yhteisen keskuskeittiön nykyisen sairaalan tiloihin tämän vuoden aikana. Kaupungin keskuskeittiö siirtyy Aseman koululta sinne. Henkilöstö tulee kaupungilta ja HUS Raviolilta.

Esitin valtuustossa asian palauttamista uudelleen valmisteluun sen selvittämiseksi, voidaanko hanke toteuttaa jossakin muussa muodossa kuin osakeyhtiönä. Valitettavasti esitykseni hävisi äänin 5 - 45, yksi tyhjä. Esitykseni puolesta äänesti neljä vasemmistoliiton valtuutettua ja yksi perussuomalainen.

Osakeyhtiöt ovat erittäin ongelmallinen tapa järjestää kunnallisia toimintoja. Yhtiöt eivät noudata julkisuuslakia vaan osakeyhtiölakia. Ne kertovat toiminnastaan lähinnä sen, mitä haluavat itse kertoa.

Vaikka kaupungilla on enemmistö ja periaatteessa kaupunginhallituksen konserni- ja tukipalvelujaos linjaa yhtiön asioita, on yhtiöllä käytännössä hyvin suuri itsenäisyys kuten Hyrian tapauskin osoittaa.

Henkilöstön asema perustettavassa yhtiössä on epävarma. Vähään aikaan ei kaupungin ateriapalveluihin ole otettu vakituisia työntekijöitä, vain määräaikaisia, millä on varauduttu väen vähentämiseen uudessa tilanteessa. Luultavaa on, ettei kaikkia määräaikaisuuksia jatketa.

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliiton JHL:n paikallinen ammattiosasto Hyvinkään kunnalliset JHL onkin ottanut kielteisen kannan yhtiöittämiseen. Se on ilmoittanut, että ”kannatamme ehdottomasti mahdollisen keskuskeittiön toteuttamista kaupungin omana palveluna.”

JHL arvioi, että ulkoistaminen saattaa johtaa ennen pitkää toiminnan kilpailuttamiseen ja yksityistämiseen. ”Lopputuloksena on kallis palvelu, jonka laatu voi olla suuri pettymys”, JHL toteaa viitaten Espoon kokemuksiin Blue Service Partnersista.

JHL on huolissaan myös kaupungin palvelukseen jäävän henkilöstön asemasta, kun toimenkuvat muuttuvat. Osa-aikaisuus saattaa yleistyä, kun siirrytään jakelukeittiöihin.

Yhtiöittämisen sijasta olisi voitu valita toinen tie. HUS olisi rakentanut keskuskeittiön ja vuokrannut sen kaupungille, joka olisi käynnistänyt toiminnan ja myynyt ateriat myös sairaalalle. Hinnoista, vuokrista ja muista ehdoista olisi tehty pitkäaikainen ja tasapuolinen sopimus.

Koko idea keskuskeittiöstä perustuu vallalla olevaan ideologiaan julkisten menojen karsimisesta, mikä on saanut vasemmistossakin liikaa jalansijaa. Ehkä ateriat saadaan valmistetuksi tehokkaammin ja halvemmalla, mutta aterioiden lisääntyvä kuljettaminen sisältää myös riskejä. Ruoka ei välttämättä säily aina laadukkaana ja hyvänmakuisena.

Mistä säästö saadaan? Henkilöstöä on vähemmän. Vaarana on myös laadusta tinkiminen. Kaikki kokemukset keskuskeittiöistä eivät ole yksinomaan myönteisiä. Toivottavasti lähi- ja luomuruoan asema turvataan.

Olli Savela
kaupunginvaltuutettu (vas)
Hyvinkää

 

Aamuposti 2.2.2013
Lukijan kynästä

Vielä keskuskeittiöstä

Valtuutettu Jaakko Haapamäki perustelee (AP 1.2.2013) kaupungin ja sairaalan yhteisen keskuskeittiön yhtiöittämistä sillä, että ”sen on oltava sidosyksikköasemassa omistajiinsa nähden. Sidosyksikköasema edellyttää, että yhteisyrityksessä on molempien toimijoiden omistusta”.

Hyvinkään kaupunki ostaa HUS:lta nykyään muun muassa laboratorio- ja röntgenpalvelut sekä terveyskeskuksen päivystyksen. Ei niitäkään varten ole perustettu erillisiä yhtiöitä, vaikka toiminnat ovat sidoksissa niin kaupunkiin kuin HUS:iinkin. On valitettavaa, jos HUS:n asenne on niin jäykkä, ettei se voi ostaa ateriapalveluita kunnilta.

Olen samaa mieltä, että yhteinen keskuskeittiö on taloudellisesti järkevä emmekä esittäneetkään siitä luopumista vaan hallinnollisen muodon vaihtamista.

 

Olli Savela
kaup.valt. (vas)
Hyvinkää