Aamuposti 9.6.2018Hyvinkään omaisuutta myydään alehintaanHyvinkään kaupunginhallitus esittää Sahanmäen palvelukeskuksen myymistä Kallioinen yhtiöille 1 850 000 eurolla.

Talo on rakennusteknisesti hyvässä kunnossa kuten sopii odottaakin 27 vuotta vanhalta talolta. Ulkopuolisen laatiman kuntoarvion mukaan seuraavan kymmenen vuoden aikana tarvittavat kunnostustyöt maksaisivat vain 350 000 euroa.

Hinta jää alle 400 euroon neliöltä. Talon kuntoon nähden myyntihinta on todella alhainen.

Neliöhintaa voi verrata vaikkapa oman asuntonsa neliöhintaan. Mistä Hyvinkäältä saa yhtä edullista tilaa?

Mitään pakkoa myydä talo ei kaupungilla ole. Päinvastoin, olisi hyvinkin tarpeellista ottaa palvelukeskus uudelleen käyttöön ja käynnistää siellä taas vanhusten hoivapalvelut. Peruskorjaukselle ei ole välitöntä tarvetta.

Myyntiä on perusteltu tulevalla sote-ratkaisulla ja sen mukana tulevalla epävarmuudella sote-kiinteistöjen kohtalosta. Mahdollisesti perustettavat maakunnat vuokraisivat kunnilta tarvittavat toimitilat aluksi vähintään kolmeksi vuodeksi.

Ei ole mitään syytä olettaa, ettei hyvässä kunnossa oleva Sahanmäen palvelukeskus kelpaisi maakunnalle. Se kelpaisi varmasti myös Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle, jolle Hyvinkäänkin sote-palvelujen tuotanto valitettavasti siirtyy ensi vuoden alusta.

Kaupunginhallituksen esitys on yksimielinen. Jotenkin tulee mieleen vanha suomalainen sanonta: ”joukossa tyhmyys tiivistyy”. Esimerkiksi sosialidemokraatit puhuvat kauniisti julkisten palveluiden puolesta, mutta tässä ollaan toimimassa toisin.

Valtuusto päättää myynnistä 18. kesäkuuta. Vielä voi päättää toisin.Olli Savela

kaup.valt. (vas)

Hyvinkää