Valtuustoaloite

Hyvinkään Vuokra-asunnot oy on vuodesta 1999 alkaen tehnyt opiskelija-asunnoista vain määräaikaisia vuokrasopimuksia, jotka kattavat koko opiskeluajan. Monet opiskelijat ovat sitä mieltä, että määräaikaisten vuokrasopimusten tekeminen on kohtuutonta.

Opiskelijoiden kannalta käytäntö ei ole tarpeeksi joustava, koska määräaikainen vuokrasopimus sitouttaa opiskelijan vuokra-asuntoon koko opiskeluajaksi ja opiskelija voi irtisanoa vuokrasopimuksen vain erityisen painavilla perusteilla. Käytännössä on ilmennyt tapauksia, joissa vuokrasopimusta ei ole voinut irtisanoa esimerkiksi lähtiessään ulkomaille opiskelijavaihtoon tai halutessaan muuttaa soluasunnosta yksiöön.

Opiskelijoiden kannalta olisi parempi, jos vuokrasopimukset tehtäisiin toistaiseksi voimassa oleviksi tai määräaikainen vuokrasopimus kestäisi esimerkiksi vain lukuvuoden.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että opiskelija-asuntojen vuokrasopimukset tehdään joko toistaiseksi voimassa oleviksi tai mikäli sopimus on määräaikainen, vuokrasopimus kestäisi esimerkiksi lukuvuoden.

 

Hyvinkäällä 14.5.2001

Olli Savela ym.

 

Takaisin etusivulle